Privodi se kraju prolećna akcija pošumljavanja u RBM-u

0

MAJDANPEK – Zaposleni u majdanpečkom ogranku Srbija Ziđin Koper nastoje da na vreme realizuju godišnji plan biološke rekultivacije degradiranih površina, pa su mnoge lokacije ovog proleća dobile lepši i zeleniji izgled. Od početka godine Služba za zaštitu životne sredine i ekologije Rudnika bakra Majdanpek organizovala je sadnju skoro 20.000 sadnica crnog bora. Pošumljavanje nedaleko od radionice za održavanje teških vozila, kao i na drugim ogoljenim kosinama u krugu rudnika udružilo je ekologe, rudare i flotere.

Ovog proleća pošumljeno je 20.000 kvadratnih metara. U toku je rekultivacija zemljišta u pogonu filtraže, gde su već formirane zatravljene površine. Nekada zapušten prostor pretvorićemo u park, jer planiramo da zasadimo mladice voća, dekorativne biljke i cveće„, kaže zamenica rukovodioca Službe ekologije u RBM-u Aleksandra Antić.

Zamenik rukovodioca u pogonu filtraže Stefan Keković dodaje da šest meseci intenzivno rade na unapređenju ekološkog poretka u ovom pogonu i da su rezultati već vidljivi, a da novu zelenu oazu radnici pažljivo čuvaju i održavaju.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *