Privremena obustava izvršenja gradskog budžeta u Boru

BOR – U skladu sa merama Vlade Republike Srbije o suzbijanju korona virusa, a po nalogu Ministarstva finansija, Gradsko veće u Boru, na sednici donelo je Odluku o privremenoj obustavi izvršenja određenih rashoda i izdataka svim korisnicima budžeta grada. Od ove obustave, između ostalog, izuzeti su rashodi za zaposlene, stalni troškovi, nabavka medicinskog, laboratorijskog i sredstava za održavanje higijene, kao i izdvajanja za socijalno osiguranje i zaštitu.

 „Ova Odluka ima cilj da sada u vanrednom stanju poptuno obezbedi funkcionisanje budžeta lokalnih samouprava. Budžet grada Bora je više nego stabilan. U kasi je oko 420 miliona dinara rezerve koja je spremna da bude plasirana u potpunosti za funkcionisanje grada. … 2020. godinu“ rekao je Aleksandar Milikić, gradonačelnik Bora.

U slučaju potrebe, sva raspoloživa sredstva grada Bora biće usmerena na preduzimanje mera i aktivnosti u cilju zaštite javnog zdravlja stanovništva, a Odluka o privremenoj obustavi izvršenja gradskog budžeta ne može trajati duže od 45 dana.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *