Priznanja višestrukim dobrovoljnim davaocima krvi u Majdanpeku

0

MAJDANPEK – Povodom 14. juna, Svetskog dana dobrovoljnih davalaca krvi, Crveni krst Majdanpek upriličio je svečanost na kojoj su uručena priznanja višestrukim davaocima.

Raduje nas što je među dobrovoljnim davaocima sve više mladih. To i jeste suština našeg delovanja, da kroz razne aktivnosti i edukacije od najranije dobi podižemo svest o važnosti ovog humanog čina“, rekao je Radomir Trajković iz Crvenog krsta Majdanpek.

Velikoj, humanoj porodici dobrovoljnih davalaca krvi pridružio sam se još u srednoj školi i od tad sam krv dao više od 40 puta“, istakao je Vladimir Srbulović, jedan od dobitnika plakete za višestruko davanje krvi.

Zahvalnice su dodeljene i kolektivima koji pomažu aktivnosti Crvenog krsta u akcijama koje organizuju i svojom podrškom doprinose povećanju broja dobrovoljnih davalaca.

Zahvaljujući razumevanju koja u Ziđinu postoji za sve ljude koji žele da daju krv, svedoci smo da je iz meseca u mesec taj broj sve veći. S druge strane, to pokazuje da u ovoj kompaniji rade pretežno mladi, zdravi i humani ljudi i drago mi je da sam i sama deo te priče“, rekla je Silvija Vukašinović, koja je od Crvenog krsta primila priznanje u lično i u ime kompanije Ziđin.

Slogan ovogodišnjeg Svetskog dana dobrovoljnih davalaca krvi, a ujedno i poruka sa ovog skupa glasi „Davanje krvi je čin solidarnosti, pridružite se i vi u spasavanju života“.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *