Problemi meštana Donje Bele Reke, Luke i Tande

BOR – Predstavnici Gradske uprave i lokalne samouprave u Boru održali su danas sastanke sa meštanima seoskih meznih zajednica u Donjoj Beloj Reci, Luki i Tandi. Problemi koje su istakli meštani u glavnom su slični, a odnose se pre svega na loše snabdevanja strujom i vodom, infrastrukturne radove, uređenje puteva, škola, crkve, Doma kulture i sportskih stadiona.

Danas završavamo obilazak preostala tri sela, cilj je da budžetom za narednu godinu predvidimo određene aktivnosti. U glavnom je problematika u vezi sa infrastrukturom, putevima, uređenjem ulica, sanacijom dotrajalih mostova na rekama, boljim snabdevanjem električnom energijom i vodom„, kaže Slaviša Frišković član Gradskog veća u Boru.

Većinu, pre svega, prioritetnih zahteva meštana, Gradska uprava će uvrstiti u petogodišnji plan razvoja i budžet za narednu godinu, ali je neophodno da se ispoštuje procedura koja zahteva pisanje projekata za sve veće investicije, naglasio je Frišković.

Od prošle posete ovim selima do sada, uradili smo puno toga, ono što nismo završili ove godine biće obuhvaćeno narednim petogodišnjim planom. Bitno je napomenuti da od kapitalnih investicija više ništa ne možemo da radimo ako za to ne postoji projekat, odnosno građevinska dozvola za izvođenje određene aktivnosti, tako da smo i meštanima sela to objasnili i predočili„, istakao je Frišković.

Današnjim obilaskom mesnih zajednica, završen je i drugi krug sasanaka koji su i meštani sela i predstavnici Gradske uprave ocenili kao odličan način da se problemi i sugestije izlože direktno licima koja su zadužena za određene sektore i oblasti i na taj način budu rešeni u najkraćem roku.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *