Problemi sa putevima u seoskim mesnim zajednicama u Boru

0

U pojedinim seoskim mesnim zajednicama u Boru pojavili su se predstavnici advokatskih kancelarija iz drugih gradova koji nagovaraju meštane da pokrenu tužbe protiv Grada zbog uređenja puteva. Ovakvi zahtevi ne idu nikome u prilog kažu u Gradskoj upravi u Boru.

BOR – Grad Bor više od šest godine intenzivno radi na uređenju putne i vodovodne infrastrukture u seoskim mesnim zajednicama, ali poslednjih dana su se pojavile pojedine advokatske kancelarije iz drugih gradova, koje pokušavaju da meštane nagovore da zbog ovih radova, pokrenu tužbe protiv Grada, kaže Aleksandar Milikić, gradonačelnik Bora.

„Poslednjih 6-7 godina, grad Bor ozbiljno vodi računa o izgradnji infrastrukture na svojoj teritoriji. Gradimo vodovode, puteve i drugu putnu infrastrukturu. Međutim, primećujemo da neki advokati iz drugih gradova, poput Niša, Leskovca i Beograda, podstiču naše meštane da tuže svoj grad za infrastrukturu izgrađenu u poslednjih 15-20 godina, zbog nerešenih imovinsko-pravnih odnosa. To predstavlja veliki problem.

Danas imamo desetine tužbi protiv grada Bora. Molim sve naše sugrađane i meštane da ne nasedaju na takve pritiske. Pravobranilaštvo grada Bora će ubrzano raditi na rešavanju tih zaostalih predmeta. Niko nema koristi od ovih tužbi – ni naši sugrađani ni grad Bor. Sudske tužbe, troškovi obrade predmeta i potencijalno zaustavljanje radova na terenu nisu u interesu ni meštana, ni Grada.

Vidimo da su počeli da tuže grad Bor čak i za nasipanje puteva rizlom. Očigledno je da neko želi da napravi pometnju i negativan odnos u gradu, ali to nećemo dozvoliti. Molim meštane da se uključe i pomognu u ovom procesu. Nedavno su advokati u selu Luka tražili saglasnost meštana da tuže grad Bor. Isti su bili i u Zlotu, Metovnici i Bučju, što jasno pokazuje koliko daleko ovo ide.

Mislim da je u interesu svih nas da rešimo ove pravno-imovinske odnose, ali i da nastavimo s izgradnjom puteva i putne infrastrukture. Ako budemo nastavili ovim putem, možda ćemo biti prinuđeni da obustavimo izgradnju atarskih puteva.“ – naglašava Milikić.

Iz gradskog budžeta samo za uređenje putne mreže u seoskim mesnim zajednicama u Boru izdvojeno je 250 miliona dinara. Značajna sredstva su budžetom predviđena i za izgradnju vodovoda, kažu u lokalnoj samoupravi, jer su to najznačajnije kapitalne investicije koje omogućavaju poboljšanje uslova života u seoskim mesnim zajednicama.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *