Problemi Zoohigijenske službe u Boru

BOR – U radu Zoohigijenske službe Javno komunalnog preduzeća „3.oktobar“ u Boru prisutni su brojni problemi od kojih su najvažniji loša higijena u prihvatilištu za pse, zbog kvara na pumpi i nemogućnost preregistracije mobilne ambulante. Iako im je ovo vozilo stiglo pre tri meseca, kao donacija nemačke nevladine organizacije, ono još uvek ne napušta krug preduzeća. Razlozi su neodgovarajući vremenski uslovi za sterilizaciju, ali i nerešeni vlasnički odnosi.

Iznašli smo mogućnost da registrujemo vozilo. Naime, Udruženje „Borske šape“ je prihvatilo da registruje domaciju na njih, naravno uz određene dozvole donatora“, rekao je Aleksandar Gajić, menadžer Zoohigijenske službe u Boru.

Drugi veliki problem je lošija higijena u prihvatilištu, pa je jedan od tri bloka za pse zatvoren. Zbog zimskih uslova smeštaja učestala su začepljenja odvoda, a u međuvremenu došlo je do kvara na  pumpi.

Pumpa je na poravci i očekujem da se veoma brzo završi“, dodao je Gajić.

Svi ovi problemi biće rešeni, kaže Gajić, kada bude otvoreno novo prihvatilište za pse, čiju izgradnju finansira Grad Bor.

Pri kraju je izrada projektne dokumentacije, očekujemo da će prihvatilište ove godine biti završeno“, naglasio je na kraju Aleksandar Gajić.

Kapaciteti novog prihvatilišta su od 250 do 300 pasa, sa mogućnošću proširenja. Iz budžeta Grada Bora za izgradnju prihvatilišta izdvojeno je više od 20 miliona dinara.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *