Probni test održan i u borskim osnovnim školama

0

BOR-Testom iz matematike počeo je probni završni ispit za 486 osmaka u osnovnim školama u  Boru i selima. U subotu od devet sati mali maturanti  će polagati probni test iz maternjeg jezika,a nakon pauze od pola sata, od 11 sati i trideset minuta i kombinovani test.Oba testa se rade po 120 minuta. Na osnovu iskustva iz prethodnih godina mali maturanti  se najvše pribojavaju kombinovanog testa koji se sastoji od pitanja iz pet predmeta biologije, hemije, istorije, geografije i fizike.

„Po pravilu rezultati iz kombinovanog testa su nešto slabiji, jer u pitanju je pet predmeta, rekao je koordinator rada osnovnih škola u Boru Radiša Petković.

Pokazalo se takođe da su probni testovi izuzetno značajni,jer učenik može na vreme da utvrdi koje gradivo nije dobro ovladao.

Ovo je dobra prilika za učenike i nastavnike da utvrde koje oblasti dodatno moraju da uče kako bi bili potpuno spremni za završni ispit u junu“, dodao Petković.

Zadaci na probnom ispitu će biti kao i na pravom testiranju podelјeni u tri nivoa – osnovni, srednji i napredni. Za sve male maturante lokalna samouprava je obezbedila autobuski prevoz koji će saobraćati kao radnim danima.  

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *