Prodaja zemljišta za šoping mol na dnevnom redu Skupštine grada Bora

Bor bi u naredne dve godine trebalo da dobije dva nova velika tržna centra. Jedna od odluka na sednicama Gradskog veća bila je u vezi prodaje gradskog zemljišta za šoping mol, a tržni centar biće i u nekadašnjem objektu „Zastave“.

BOR – Među odlukama koje će se naći na dnevnom redu naredne sednice Skupštine grada Bora biće i predlog otuđenja dela gradskog zemljišta pored Sportskog centra, kod nekadašnjeg stadiona Rudara, namenjenog izgradnji Šoping centra.

Za ovaj prostor, na kome bi trebalo da u naredne dve godine bude izgrađen novi tržni centar sa 15 hiljada kvadratnih metara poslovnog prostora, u kome bi posao moglo da dobije nekoliko stotina osoba, zainteresovana je kompanija Big fešn, koja je ponudila približno 300 miliona dinara. Ukoliko ova odluka bude usvojena, svi radovi bi trebalo da budu završeni najkasnije do sredine 2025. godine.

Ovo nije jedini tržni centar koji se gradi, kaže gradonačelnik Bora Aleksandar Milikić. U objektu nekadašnje „Zastave“ u Ulici Zeleni Bulevar biće otvoren još jedan manji tržni centar,  investitor se javio i u njemu će posao prvenstveno doviti žene kojih je u Boru na evidenciji Nacionalne službe zapošljavanja najviše.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.