Produžen rad Kovid ambulante u Majdanpeku do 21 sat

MAJDANPEK – Zbog sve većeg broja pacijenata koji zbog tegoba i simptoma nalik koroni traže pomoć lekara u Kovid ambulanti u Majdanpeku, Dom zdravlja „Dr Veroljub Cakić“ produžio je rad ove ambulante sa 16 na 21 sat.

Kako bi se rasteretila gužva, a na taj način i smanjili rizični kontakti, rad je organizovan u dve smene“, kaže doktor Dragan Fudulović, direktor ove ustanove, dodajući da se razmatra i mogućnost rada Kovid ambulante tokom vikenda, s obzirom na to da je do sad trijaža tokom ta dva dana organizovana u Hitnoj službi, u kojoj, takođe, postoji crvena zona. Ipak, na ovaj način, prema njegovim rečima, bilo bi sprečeno mešanje pacijenata sa koronom ili simptomima Kovid infekcije sa pacijentima koji u Službu hitne pomoći dolaze zbog primanja redovne terapije, ili nekih drugih urgentnih stanja.

Poslednjih dana pomoć lekara u majdanpečkoj Kovid ambulanti tražilo je oko sedamdeset pacijenata dnevno, što je dvostruko više nego u prvom i drugom talasu epidemije korone. Srazmerno tom broju i broj inficiranih u trećem talasu znatno je veći i iz dana u dan premašuje dnevne rekorde.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *