Profesorskim honorarima do učila za kabinete

0

MAJDANPEK – Već punih šest godina profesori Tehničke škole u Majdanpeku sopstvenim sredstvima finansiraju nabavku učila i alata, neophodnih za realizaciju praktične nastave.

Odričući se honorara za polaganje vanrednih ispita oni su tokom proteklih godina gotovo u potpunosti opremili stručne kabinete za elektro i mašinsku struku, a u okviru poslednje nabavke kupili su kompletan alat za odeljenje automehaničara, vrednosti 150 hiljada dinara, uz to i jedan računar za potrebe pedagoga i pravnika.

Veoma sam ponosan na svoje kolege, koji su bezrezervno podržali moju inicijativu da se odreknemo honorara i nabavimo nešto što je potrebno za izvođenje praktične nastave, koja je primarna kada su ovakve škole u pitanju. Ipak, još vrednije od onoga što su sopstvenim sredstvima nabavili za svoju školu, jeste što ovakav gest predstavlja svojevrsnu lekciju za sve đake Tehničke škole, koji možda jednom nastave da slede ovaj primer“, kaže Dragoslav Janković, direktor ove obrazovne ustanove, koji je i inicirao ovu, sada već tradicionalnu akciju među profesorima Tehničke škole.

Po ovom osnovu, profesori ove obrazovne ustanove su do sada za nabavku učila i ostalih sredstava za izvođenje stručne prakse izdvojili oko dva miliona dinara.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *