Proglašena vanredna situacija na području grada Bora zbog poplava

0

Nažalost posledice obilnih padavina vildljive su i u Boru. Mnoge njive i domaćinstva su poplavljeni u borskim selima, ali na sreću nema povređenih. Tim povodom, održana je sednica Štaba za vanredne situacije na kojoj je doneta odluka o proglašenju vanredne situacije na području celog grada.

BOR – Zbog velikih površina koje su poplavljene aktuelnim padavinama u većini borskih sela, na području grada Bora proglašena je vanredna situacija. Najteža situacija je na području sela Krivelj gde će se iz preventivnih razloga izmestiti desetak domaćinstava koja su najugroženija bujicama. Povređenih i nastradalih nema, a pričinjena je velika materijalna šteta.

Nema mesta panici. Pre svega smo obišli kolektor Kriveljske reke sa stručnjacima kompanije Ziđin Koper. Kolektor prima dovoljnu količinu vode, ali je sve stabilno i sigurno. Ukoliko bude bilo potrebe, kompanija se obavezala da će deo vode skrenuti ka kopovima. Kada je reč o Borskom jezeru, nivo vode je dostigao maksimum pa se deo ispušta na prelivnim branama, a i nivo Brestovačke reke je podignut. Dakle, situacija je pod kontrolom, a najveći problem su bujične vode“ naglasio je Aleksandar Milikić, komandant Štaba za vanredne situacije Grada Bora ocenjujući situaciju na terenu.

Situacija se intenzivno prati, sva raspoloživa mehanizacija i ljudstvo komunalnih preduzeća su angažovani na terenu kako bi se ubažile posledice nevremena i omogućilo funkcionisanje javnih službi i meštana. U najkraćem roku biće formirana Stručna komisija za procenu štete, najavljeno je na sednici ovog štaba.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *