Program „Mladi su zakon“ – podrška za 88 volonterskih projekata

0

Program „Mladi su zakon“ postoji od 2010. godine i pomaže i finansira projekte koje realizuju mladi u svojim lokalnim zajednicama.  Prošle godine pokrenut je zvanični sajt, sa svim bitnim informacijama o aktivnostima pokretanja platforme na adresi mladisuzakon.rs, a cilj ove online platforme je da mladima približi mogućnost aktivnog učešća u životu sopstvene zajednice. U okviru programa „Mladi su zakon“, otvoren je konkurs za finansiranje i podršku ideja mladih aktivista.

Resurs centar, Odred izviđača Đorđe Simeonović za Zaječarski i Borski okrug, grad Zaječar i Televizija T1, uz finansijsku podršku Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije, raspisali su konkurs za finansiranje projekata. Mogu da se prijave udruženja mladih i neformalne omladinske grupe, gde je važno da jedan od članova bude punoletan i da grupa ima najmanje pet članova. Na sajtu grada Zaječara  je formular koji treba da popune i pošalju na adresu msz.zabo.2018@gmail.com ili poštom na adresu Odred izviđača Đorđe Simeonović, Vašarište bb, Zaječar, sa napomenom „prijava za konkurs“. oni koji žele da se prijave za učešće na konkursu„, rekla je Nevena Mušatović koordinator projekta „Mladi su zakon“.

U sprovođenju programa „Mladi su zakon“ svake godine učestvuje više od 40 udruženja. U volonterskim akcijama koje su ove godine realizovane učestvovalo je više od 1500 mladih iz 60 opština i gradova.  Konkurs sprovodi 11 resurs centara uz podršku Ministarstva omladne i sporta Republike Srbije već devet godina. Rok za predaju ideja matičnom Resurs centru je 4. oktobar, a do 29. oktobra biće izabrano minimum 88 najboljih projekata čija će realizacija biti finansijski podržana. 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *