Program „Moja prva plata“ i ove godine za zapošljavanje mladih

BOR – Nacionalna služba za zapošljavanje i ove godine organizuje program „Moja prva plata“ namenjen osobama koje su na evidenciji nezaposlenih,  imaju manje od 30 godina starosti i manje od šest meseci radnog iskustva. Poziv za prijavljivanje privatnih i javnih preduzeća raspisan je 20. avgusta i trajaće do 20. septembra. Nakon toga, od prvog oktobra, počinje prijavljivanje nezaposlenih lica sa srednjim ili visokim obrazovanjem, koje će trajati mesec dana. Sledi izbor kandidata i potpisivanje trojnog ugovora između Nacionalne službe za zapošljavanje, poslodavca i izabranog kandidata.

Program traje devet meseci, bez zasnivanja radnog odnosa, a Nacionalna služba za zapošljavanje isplaćuje mesečnu novčanu naknadu u iznosu od 22.000 dinara mladima sa srednjim obrazovanjem, odnosno 26.000 dinara osobama sa visokim obrazovanjem.

U borskoj filijali kažu da je prošle godine intereseovanje za ovaj program bilo veliko i da je deo mladih koji su učestvovali, kasnije nastavio da radi kod poslodavca, što je i osnovni cilj.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *