Program proslave prvomajskih praznika u opštini Bor

BOR – Borani tradicionalno prvomajske praznike provode u prirodi, uranak na Borskom jezeru prvog maja, poseta Zlotskoj pećini i planini Stol drugog maja, glavna su mesta okupljanja, druženja i uživanja. Pored lepote prirode koju nudi okolina Bora,  pod pokroviteljstvom Opštine Bor, povodom praznika rada organizovan je bogat program.

U ime Opštine Bor, svim sugrađanima bih poželeo uspešne prvomajske praznike, da ih provedu sa svojim porodicama, sa najbližima, u pozitivnom duhu i energiji, veselju i zdravlju. Ono što je veoma bitno, opština Bor je obezbedila trodnevni program, koji počinje već večeras , tradicionalnom manifestacijom Bakljada u Zlotu. Nakon toga, prvog maja su pripremljene aktivnosti na Borskom jezeru i u gradu, a takođe bitno da je drugi maj sastavni deo ovog programa, gde su predviđene aktivnosti na Zlotskim pećinama i planini Stol„, kaže Aleksandar Milikić predsednik Opštine Bor.

Opština Bor potrudila se da prvomajski program bude raznovrstan i da zadovolji različite ukuse građana, kao i da posetiocima koji dođu iz drugih krajeva, predstvi tradiciju borske opštine na najbolji način.

Obeležavanje prvomajskih praznika u borskoj opštini, ove godine počinje tradicionalnom manifestacijom Bakljada u selu Zlot. Tim povodom danas će u 16 sati  biti otvoren Sajam etno hrane u centru Zlota, u 19 časova je svečani defile dece koja će nositi upaljene baklje, a u 20 časova u sali Doma kulture, kulturno – umetnički program. Rudarska budilica, prvog maja u šest sati ujutru, proći će ulicama grada i Banjskog polja i time zvanično počinje program obeležavanja Praznika rada. Na Borskom jezeru, gde Borani i njihovi gosti tradicionalno provode praznične dane, program počinje u 11 sati nastupom duvačkog orkestra Bor na glavnoj plaži, sledi nastup tamburaškog orkestra Zlatne strune i u 12 i 30 koncert benda No limit na glavnoj plaži. Turistička organizacija  ponudiće posetiocima ručno izrađene suvenire i prezentovati turističku ponudu opštine Bor , što je odličan vid promocije ovog kraja gostima koji dođu na Borsko jezero iz drugih gradova. Prvomajska proslava biće završena koncertom Paje Vučkovića i Spiritus muvens benda u Muzičkoj školi od 20 časova. Drugog dana praznika organizovan je obilazak Zlotske pećine i šetnja do planine Stol„, rekla je Milena Stanojković, član Opštinskog veća Opštine Bor. 

Opština Bor obezbedila je besplatan autobuski prevoz do prvog maja  do Borskog jezera, sa polascima iz centra grada na svakih pola sata, od 10 do 15 časova i povratnim linijama do 16 sati. Drugog maja, obezbeđen je prevoz do planine Stol, a autobus polazi u 8 časova iz Novog gradskog centra, povratak je u 17 časova.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *