Proizvodnja RBM-a bolja od prošlogodišnje

0

MAJDANPEK – Ovogodišnja proizvodnja u Rudniku bakra Majdanpek, sa oko 16 hiljada tona bakra u koncentratu, premašila je prošlogodišnju od 15.207 tona. Novembarsku proizvodnju obeležili su dobar učinak na rudi, visok sadržaj bakra, ali i problemi sa raskrivkom.

Novembar je u Rudniku bakra Majdanpek protekao u znaku porasta proizvodnje. Osim dobrog učinka na rudi, novembarske rezultate karakteriše i visok sadržaj bakra, ali je bilo i problema sa raskrivkom, koju je trebalo odvoziti na spoljna jalovišta“, rekao je Andreja Marković, pomoćnik direktora RBM-a za rudarstvo i pojasnio: „Ovaj problem rešili smo sa Transportnim sistemom, koji  smo zarotirali za četrdesetak metara, čime su stvoreni uslovi da  pomoćna mehanizacija bude prevashodno angažovana u održavanju transportnih puteva, kojima trenutne vremenske prilike najmanje odgovaraju“.

Iako je do isteka 2017. godine ostalo skoro mesec dana, već sada je izvesno da će  ukupni rezultati, po svim parametrima, biti bolji nego prošlogodišnji, dodaje Marković, napominjući da će u decembru u Rudnik bakra stići i nova bušilica koja će, uz ostalu novu mehanizaciju i opremu, doprineti još bržem raskrivanju Južnog revira Površinskog kopa i stvoriti uslove za dalji rast proizvodnje u RBM-u.

[iframe width=“560″ height=“315″ src=“https://www.youtube.com/embed/hRAJxVgINrc“ frameborder=“0″ gesture=“media“ allow=“encrypted-media“ allowfullscreen ]

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *