Projekat „Mladi u prirodi“ Alternative Bor

BOR – Omladinska organizacija Alternativa Bor realizuje projekat „Mladi u prirodi“, koji je finansijski podržao Grad Bor.

Projekat se radi od maja do avgusta kada je finalizacija projekta sa kampom. Maja je planirana konferencija, juna interaktivne radionice za osnovce, jula završetak obeležavanja Crnovrške pruge, koja je obeležena od okretnice u Boru dva do skretanja za Borsko jezero, dok je avgusta planiran dvonevni ekološki kamp na Borskom jezeru za 30 polaznika za koje smo planirali pregršt aktivnosti kako bismo ih upoznali sa čarima prirode, odvojili ih od elektronskih uređaja i kako bi mogli da se lepo zabave“, kaže Nikola Stojković, predsednik Alternative Bor.

Značaj ovog projekta ogleda se u obučavanju mladih kako da zaštite i očuvaju prirodu.

Cilj je da se podizanje svesti mladih o značaju očuvanja prirode, da se upoznaju sa reciklažom i svim onim što može da koristi budućim generacijama, da se na neki način da se uspostavi  odnos sa prirodom i da oni shvate da ne bi trebalo da bacaju otpatke“ istakao je Nikola Stojković, predsednik Alternative Bor.

Iako relativno mlada organizacija, Alternativa Bor je za šest godina koliko postoji, organizovala brojne ekološke akcije u skladu sa programom rada koji je usmeren na zaštitu životne sredine.

Mi smo okupili 15-tak ljudi koji su pretežno orjentisani ka ekologiji, imamo dosta inženjera zaštite životne sredine tako da želimo da se bavimo i strukom i našim aktivnostima damo doprinos gradu Boru“, dodao je Nikola Stojković, predsednik organizacije Alternativa Bor.

Rad ove borske organizacije, osim aktivnih članova sa mrežom saradnika, prate i brojni volonteri koji učestvuju u projektima, volonterskim akcijama, tribinama za mlade i drugim programima koje Alternativa Bor organizuje.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *