Projektom do panoramske gondole na Rtnju

BOLJEVAC – Unapređenju turizma, kao ozbiljne razvojne šanse opštine Boljevac, uz kapitalne i infrastrukturne projekte uređenja turističkih lokaliteta, doprinose novi smeštajni kapaciteti i ugostiteljski objekti, koji niču kako u samoj varošici, tako i u seoskim mesnim zajednicama. Da planina Rtanj, uz Bogovinsku pećinu i etno selo Ilino, postane neizostavna destinacija posetilaca iz zemlje i sveta omogućavaju novi objekti za smeštaj i odmor turista, kao i planovi da se turistička ponuda obogati novim sadržajima. Jedan od njih je i izgradnja panoramske gondole na Rtnju. Izradu projekta žičare, koja bi srpsku piramidu učinila još prepoznatljivijom, finansira Jadranka Stepanović, vlasnica hotela Ramonda na Rtnju.

Očekujemo da ovih dana dobijemo projektno tehničku dokumentaciju za izgradnju panoramske gondole, koja bi se kretala od podnožja do 200 metara nadomak vrha Rtnja sa naše strane. Opština Sokobanja kao naša susedska opština je takođe veoma zainteresovana za izgradnju žičare i mi ćemo zajedničkim snagama kada nam projekat bude dostavljen tražiti investitora. To će biti projekat od nacionalnog značaja pa ćemo pomoć tražiti pre svega od nadležnih Ministarstva. Projekat je vredan 7 – 8 miliona evra, reč je o velikoj investiciji koja prevazilazi lokalne budžete opština Boljevac i Sokobanja tako da nam je neophodna pomoć države i mislimo da ona neće izostati“, kaže predsednik Opštine Boljevac Nebojša Marjanović.

Opština Boljevac oglasila je rani javni uvid u plan detaljne regulacije infrastrukturnog koridora objekta visinskog prevoza na planini Rtanj koji je za primedbe i sugestije građana otvoren do 8. januara.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *