Prolećno uređenje grada u punom jeku

0

S obzirom na vremenske prilike, vegetacija je u gradu i borskim selima poranila, a u skladu sa tim i aktivnosti zaposlenih u JKP „3.oktobar“. U toku je prolećno uređenje zelenih površina u mesnim zajednicama.

BOR – Prolećno uređenje u gradskim i seoskim mesnim zajednicama na oko 60 ha zelenih površina počelo je orezivanjem grana i formiranjem krošnji, ali je u pojedinim borskim naseljima već obavljeno i prvo košenje trave i rastinja.

Prvo košenje trave i rastinja krenulo je u Novom gradskom centru i 5.mesnoj zajednici i nastavljeno na „Novom Selištu“, a borski komunalci  angažovani su i na uređenju prostora oko Borskog jezera za predstojeće Prvomajske praznike. U narednom periodu Služba „Zelenila“ JKP „3.oktobar“ planira i sadnju sezonskog cveća“, kaže Nenad Kračunović, direktor JKP „3.oktobar“ Bor

Za borsko komunalno preduzeće Grad Bor obezbedio je novu mehanizaciju, a posao je dodatno olakšan angažovanjem lica u okviru javnih radova. Za doprinos lepšem gradu, borski komunalci apeluju na sugrađane da habasti otpad odlažu u otvorene kontejnere, a u narednom periodu trebalo bi da iz gradskog budžeta bude obezbeđeno još 50-tak.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *