Promocija knjige „Ovo je moja zemlja, ovde ja komandujem“

0

Borskoj publici sinoć je predstavljena nova knjiga penzionisanog pukovnika Veselina Šljivančanina „Ovo je moja zemlja, ovde ja komandujem“. Knjiga je dokument jednog vremena i svedoči o mnogim dešavanjima, pred živim svedocima. Promociji su prisustvovali i penzionisani oficiri koji su se borili za Vukovar pod komandom Veselina Šljivančanina.

BOR – U sali Doma kulture u Boru predstavljena je knjiga „Ovo je moja zemlja, ovde ja komandujem“, Veselina Šljivančanina, pukovnika u penziji. Predsednik Skupštine grada Bora, Dragan Žikić, gosta je u uvodnoj reči predstavio kao čoveka koji je obeležio jedan deo istorije bivše Jugoslavije, komandanta vojske JNA učesnika ratnih sukoba 1991. godine čiju čuvenu rečenicu „Ovo je moja zemlja, ovde ja komandujem“ upućenu svima koji su ispred NATO Alijanse došli da zavode red i rasturaju Jugoslaviju, pamte mnoge generacije. Šljivančanin je do sada objavio pet knjiga, a svaka je doživela po nekoliko izdanja.

Ja nisam pisac, već sam radi istine i pravde, moje Srbije, mojih vojnika, starešina i porodice pisao sve ono što je istina, pred živim svedocima. Napisao sam pet knjiga, večeras u Boru pričamo o petoj „Ovo je moja zemlja, ovde ja komandujem“, nadam se da će biti čitana kao i perethodne, jer ovo je već šesto izdanje. Čitaoci mogu da saznaju razne situacije i iz mog života, iz raznih borbenih dejstava i akcija gde smo mi kao pripadnici tadašnje vojske morali da učestvujemo, iz mojih na žalost teških dana koje sam provodio u zatvoru, iz moje borbe za istinu i pravdu za slobodu“, rekao je Veselin Šljivančanin, autor knjige.

Osim pukovnika Šljivančanina, promociji su pristustvovali i pukovnici u penziji Stanko Mijatović, Jovan Šušić, Sava Cvijetinović, zastavnik prve klase Saša Jović, oficiri koji predstavljaju ekipu koja je zajedno bila u Vukovaru i borila se pod komandom Veselina Šljivančanina. Organizator promocije je Skupština grada Bora, kao i Boranin koji je učestvovao u ratnim sukobima u Vukovaru, Goran Đurić.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *