Promocija knjige „Srpsko srce Johanovo“

0

BOR – U velikoj sali Doma kulture u Boru, održana je promocija knjige „Srpsko srce Johanovo“,  koja je ostavila jak utisak na sve prisutne Borane. Istinito svedočanstvo o stradanju Srba na Kosovu i Metohiji, Veselin Dželetović, autor romana „Srpsko srce Johanovo“,  opisao je najpre u poemi, a potom u romanu čije je 12. izdanje objavljeno u prevodu na ruski.To je priča o Nemcu Johanu Vagneru, koji nosi srce Srbina kidnapovanog na Kosovu i Metohiji 1999. godine.  Autor je ovim romanom zagrebao po bolnoj temi trgovine lјudskim organima, zloglasnoj albanskoj „žutoj kući“ i stradanju pravoslavnih Srba koje ne prestaje.

Ja sam imao susret sa čovekom  koji nosi srce srbina i ta priča je u meni proizvela toliku bol da sam jednostavno ja napisao tu poemu od pet stranica, za dva sata. Tako se i danas pitam da li sam to ja pisao ili mi je neko „diktirao“. Kasnije sam dodao još neke podatke te istinite priče, a onda, pošto je poema kratko umetničko delo nisam mogao da je izdam, već sam je objavio na internetu. Mnogo je ljudi pročitalo i to me je nateralo da ovu bolnu ljudsku priču pretočim u roman. Poruka koju nosi je da ne smemo dozvoliti da se to ponovi„, rekao je Veselin Dželetović, autor romana „Srpsko srce Johanovo“

Crkvena opština Bor u okviru duhovnih tribina koje organizujem već izvesno vreme u sali parohijskog doma, proširila je svoj delokrug, pa je dala doprinos i promociji knjige Srpsko srce Johanovo, želeći da ovom pričom koja je veoma bolna i potresna prikaže narodu da nije sve onako kako nam se plasira, ali da istina uvek izađe na videlo, na ovaj ili onaj način“, rekao je protojerej Milenko Bajić, starešina hrama Svetog velikomučenika Georgija u Boru.

Posebnu duhovnu notu promociji je dao i nastup crkvenog hora pri hramu Svetog velikomučenika Georgija u Boru i etno grupe Đurđevak, učenika osnovne škole 3.Oktobar koji pohađaju versku nastavu. Bio je to jedan kolaž crkvenog pojanja, narodne epske pesme i istinite priče o stradanju Srba na Kosovu i Metohiji.

[iframe width=“480″ height=“270″ src=“https://www.youtube.com/embed/apxUjG_2iV4″ frameborder=“0″ allowfullscreen ]

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *