Promocija knjige za decu „Na putu do zvezda“

0

BOR – U sali Narodne biblioteke Bor, svojom prvom knjigom „Na putu do zvezda“, publici se predstavio Boranin Nebojša Petković, inače, mašinski inženjer koji je sklonosti ka književnom stvaralaštvu za decu otkrio pre nekoliko godina, sasvim slučajno, upravo uz svoju decu.

Ovo se desilo slučajno, u suštini, ja sebe ne smatram piscem, ja sam jednostavno posmatrao svoju decu, njihove raznorazne nestašluke, njihova pitanja i kroz stihove sam probao da dam odgovore na sva ta dešavanja. Eto, tako su nastale pesmice. A moj prijatelj, kolega i imenjak,  Nebojša Ljubomirović, zaslužan je što sam ih podelio i sa širom publikom. On je pročitao nekoliko pesama i hteo je da napravimo zbirku i ponudimo je čitaocima. Zahvaljujući njemu nastala je ova zbirka pesama“, kaže Nebojša Petković, autor knjige.

Pisati za decu nije ni malo lako, a Nebojša je to uradio veoma uspešno, kaže između ostalog Vesna Tešović, recenzent knjige i direktor borske biblioteke.

U našem gradu postoji zaista mali broj knjiga namenjenih deci a da su ih pisali lokalni stavraoci. Posle desetak godina pojavila se jedna knjiga koja me je beskrajno obradovala, na razne načine. Prvo, što se zaista pronašao čovek koji hoće da se poduhvati ovog ni malo naivnog i lakog zadatka a drugo što je njegov poduhvat poprilično uspešan“.

Knjigu „Na putu do zvezda“ čini  80 pesama u kojima su poetski uobličeni različiti trenuci dečjeg života i odrastanja. Urednik knjige je Nebojša Ljubomirović,  a  štampana je pod pokroviteljstvom grada Bora.

Dobrodošlicu u književni svet poželeli smo još jednom našem sugrađaninu, gospodinu Nebojši Petkoviću koji nam je večeras priredio jedno fantastično veče, jednu fantastičnu zbirku pesama koja će, sasvim sigurno, krasiti police naših biblioteka u svim osnovnim školama. Veoma smo ponosni, ovo je peto književno delo koje je nastalo kao rezultat sufinansiranja projekata od javnog interesa iz oblasti kulture“, rekla je Milena Stanojković Kožović, član Gradskog veća u Boru.

Zbirka pesama „Na putu do zvezda“ je namenjena prvenstveno deci, ali i roditeljima koji tokom odgajanja dece moraju da nađu hiljadu odgovora na hiljadu dečijih pitanja, a vrlo često, to nije ni malo lak zadatak.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *