Promovisani novi, diplomirani inženjeri na borskom fakultetu

BOR – Na Tehničkom fakultetu u Boru promovisani su novi master i diplomirani inženjeri rudarstva, metalurgije, tehnologije i inženjerskog menadžmenta. Na prigodnoj svečanosti, koja je upriličena tim povodom, u skladu sa epidemiloškom situacijom, prof.dr Nada Štrbac dekan ove visokoškolske ustanove uručila je diplome za završene osnovne i master akademske studije, a dodelila je i nagrade najboljim diplomiranim studentima u prethodnoj školskoj godini.

Napomenula bih da je od svog osnivanja, od 1961.godine na Tehničkom fakultetu u Boru na osnovnim akademskim studijama diplomiralo 3.130 studenata. Od toga, u ovoj školskoj godini 47. Takođe, master studije je u prethodnoj školskoj godini završilo 26 studenata“ rekla je na ovoj svečanosti prof.dr Nada Štrbac dekan Tehničkog fakulteta u Boru.

Studentu generacije Milošu Vuleti, za školsku 2019/2020. sa prosekom ocena 9,14 uručena je povelja „inženjer Boško Injac“.

U prethodnoj školskoj godini na Tehničkom fakultetu u Boru šest kandidata je odbranilo doktorske disertacije, o od svog osnivanja ova visokoškolska ustanova je edukovala 135 doktora nauka.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *