Prostorni i regulacioni planovi na 25. sednici SO Bor

0

BOR – Na dnevnom redu 25. sednice Skupštine opštine Bor naći će se  jedanaest predloga odluka, od kojih se većina odnosi na planove o regulaciji i prostornom planiranju.

Odbornici će odlučivati o Planu generalne regulacije turističkog područja Borsko jezero – Brestovačka Banja, koji detaljnije razrađuje Prostorni plan opštine Bor i predviđa putnu, vodovodnu, kanalizacionu i energetsku mrežu na ovom području, kao i mogućnosti za izgradnju infrastrukturnih objekata, kuća za stanovanje, sportskih i turističkih objekata. Njime se određuju zone u Brestovačkoj Banji i na Borskom jezeru u kojima je moguća izgradnja objekata, kao i zone koje su predviđene za zelene površine, parkove i sportske terene.

Na dnevnom redu su i izmene Odluke o primeni planova donetih do dana stupanja na snagu Zakona o planiranju i izgradnju, kojom se daje mogućnost za davanje u zakup i izgradnja objekata na području ispod nekadašnje Tržnice, između ulica Zeleni Bulevar i Kralja Petra Prvog i izmena odluke o Prostornom planu u zoni uticaja rudnika Veliki Krivelj  – Cerovo, kojom se planska dokumentacije prilagođava meštanima i potrebama RTB-a Bor.  

Pred odbornicima će biti i odluka o davanju u zakup sportskih objekata koji su javnoj svojini, odnosno stadiona, trim staza, karting staza, otvorenih i zatvorenih bazena, sportskog aerodroma, sala i pratećih objekata, na period do 15 godina, uz mogućnost produženja zakupa do 20 godina. Odbornici će odlučivati i o predlogu odluke da se poslovi upravljanja nekategorisanim putevima u Boru povere Javnom komunalnom preduzeću Vodovod.

Na dnevnom redu će se između ostalog naći i predlog odluke o korišćenju sredstava Budžetskog fonda za zaštitu životne sredine, kojom je predviđeno približno 70 miliona dinara ulaganja iz ovog fonda u 2017. godini. Nakon što je na prošloj sednici odbornik Socijalističke partije Srbije Dobrica Đurić podneo ostavku na ovu funkciju jer je izabran za člana Opštinskog veća, jedan od predloga na 25. sednici biće potvrđivanje mandata novom odborniku SPS-a Aleksandru Miletiću.

Regionalna Televizija i Radio Bor direktno će prenositi sutrašnju sednicu Skupštine opštine Bor.

Prostorni i regulacioni planovi na 25. sednici SO Bor, 26. mart 2017. (RTV Bor

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *