Protekla godina bila uspešna za borsku biblioteku

BOR – U odnosu na prethode godine kada je zbog epidemije korona virusa i delatnost kulturnih institucija u značajnoj meri bila ugrožena, protekla je za Narodnu biblioteku u Boru bila uspešna. Pomak se beleži u svim segmentima rada. Bilo je više para za nabavku knjiga, održano je više od 70 programa, od čega je više od 50 bilo u organizaciji borske biblioteke. Izdavačka delatnost je takođe bila uspešna u prethodnoj godini, a obogaćen je i digitalni knjižni fond koji omogućava pretragu štiva, od nedavno i arhive lista „Kolektiv“, naglašavaju nadležni u ovoj borskoj ustanovi kulture.

S obzirom na to da je osnivač, Grad Bor u potpunosti ispunio zahteve biblioteke u finansijskom smislu, ove godine bibliotekari pripremaju sadržajniji program za građanstvo i čitalačku publiku. Program upoznavanja sa rumunskom književnošću, kao i radionica za decu “Mange na srpskom” na kojoj će se srpske bajke prevoditi u manga stilu biće novine u ovogodišnjem planu rada borske biblioteke.

U narednom periodu nadležni u Narodnoj biblioteci u Boru će, između ostalog veću pažnju posvetiti obogaćivanju knjižnog fonda biblioteka u selima usled povećanja broja korisnika u ovim sredinama.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.