Protest Borana protiv suda i izvršitelja koji su naložili da se kuća porodice Sokočanin proda na licitaciji

BOR-Više od stotinu Borana okupilo se danas ispred kuće porodice Sokočanin u naselju Metalurg da im pruže podršku zbog najavljene prodaje kuće na licitaciji. Prema rečima vlasnika Željka Sokočanina razlog je kredit uzet pre 14 godina čiji je dug višestruko povećan zbog velikih kamata banke, ali i nadoknade koju traže izvršitelji.

Kredit smo uzeli 2008.godine, refinansirali ga dve godine kasnije. Trebalo je da vratimo 31 hiljadu i 400 eura, a mi smo do sada isplatili 30 hiljada i 900 eura.Navodno je pet hiljada i 400 eura ostao dug prema banci,a uz to i sudski izvršitelj je odredio neku kamatu od osam hiljada eura bez nagrade. Kad saberemo i kad nam prodaju ovu nekretninu u vrednosti od 17.000 eura dug iznosi 50 hiljada eura, što nije u skladu sa ni jednim zakonom, rekao je Željko Sokočanin.

Željko sumnja u regularnost kamata i zato je uputio žalbu sudu u Boru i traži da se  tačno utvrdi ko, kome i koliko duguje. Spreman je da plati kamatu, ali samo onu koja je u skladu sa zakonom.

“ MI samo tražimo pravdu i da se zaustavi hipotekarni postupak, dok sud ne odluči ko je u pravu„, dodao je Sokočanin.

Problem porodici svakako otežava i bolesna devojčica, kojoj je potrebna velika pažnja, ljubav i nega roditelja, a nikako stresna situacija poput ove.  Dnevni boravak za decu sa smetnjama u razvoju Mozaik

S obzirom da znamo celokupnu situaciju, dete je sa smetnjama u razvoju i višestruko hendikepirano, naša ustanova je došla da podrži ovaj skup, Ne može na ovaj način da se izbacuju  porodice posebno sa bolesnom decom,“rekao je Saša Đorđević, Dnevni boravak za decu sa smetnjama u razvoju.

Porodicu Sokočani podržali su pojedini odbornci u Skupštini Grada Bora.

Nedopustivo je da se na ovaj način izbaciju porodice, posebno smo protiv javnih izvršitelja koji  su najveće zlo u 21 veku“, nagalasio je Dalibor Jović.

„Uvidom u dokumentaciju videli smo bezbroj nepravilnosti i smatramo da institucije moraju da rade svoj posao i da budu u službi naroda“, smatra Vladimir Stojičević.

 U   Centru za socijalni rad u Boru kažu, da su i oni uputili borskom sudu zahtev za odlaganje licitacije  i ponudili pomoć porodici Sokočanin.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.