Protestni skup meštana Krivelja

BOR – Stotinak meštana borskog sela Krivelj okupili su se na protestni skup na mestu zvanom Bunar, odnosno na raskrsnici teretnog puta prema kompaniji Zijin i glavnog puta  koji vodi od Bora ka Krivelju.

Zahtevi okupljenih građana odnose se na jasno definisanje koncepta preseljenja meštana Krivelja. Kako se čulo na skupu očekuje se značajno proširenje rudnika Veliki Krivelj, a jedan od zahteva je da se ne radi parcijalno preseljavanje meštana, već da se obezbedi lokacija novog naselja gde će se preseliti sva domaćinstva iz ovog sela. Takođe traži se jasno definisanje dinamike preseljenja, a tek nakon što se to završi i groblje koje se nalazi u selu može biti premešteno.

O ovim problemima predstavnici ovog sela i lokalne samouprave juče su u Beogradu razgovarali sa predstavnicima Vlade Srbije i kompanije Zijin. Formiran je radni tim i dogovoreno da se od 19. juna do sredine jula organizuju sastanci na kojima će se u saradnji sa Vladom Srbije, lokalnom samoupravom i kompanijom Zijin naći rešenje za ove probleme. U zavisnosti od rezultata biće razmotreni dalji koraci.

Protest meštana Krivelja, podržali su i stanovnici mesnih zajednica Oštrelj i Metovnica koje su takođe ugrožene rudarskim radovima.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *