Prozivka borskih rukometašica

BOR- Već od prvog avgusta, Ženski juniorski rukometni klub Bor RTB krenuće u ozbiljne pripreme, čiji je početak i pre ovog datuma ozvaničen prozivkom. Predstojeća sezona, po opštoj oceni, biće među najvećim izazovima jer treba odbraniti epitet stabilnog prvoligaša, petoplasirane ekipe Srbije, a i prvi put se dostojno predstaviti u Evropi, u Čelendž kupu koji počinje u oktobru.

„Čeka nas izuzetno teška sezona. Mnogo je veći broj utakmica, težih utakmica nego što je to bilo prethodne godine. A videli smo koliko je to bilo naporno i da nas je koštalo nekoliko povreda zbog kojih smo i sada, na početku nove sezone, u problemu. Ambicije jesu da pokušamo da ponovimo uspeh i možda čak dođemo i do plej ofa. Naravno, zavisiće i od toga koliko brz bude oporavak tih naših rukometašica i u kakvom sastavu će biti ostale ekipe. Isto želimo da i u kupu Srbije odemo dalje nego prethodne sezone, a naravno očekuje nas i Čelendž kup, prvi put i takmičenje u Evropi i želimo da se za to dobro pripremimo, da reprezentujemo Bor i našu državu na pravi način, da sa tom utakmicom i građanima Bora prikažemo otprilike šta znači igrati u Evropi“, sumirao je najvažnije zadatke Zoran Barbulović, trener borske ženske rukometne ekipe.

Da borske rukometašice zabeleže uspeh pokušaće da ostvari delimično promenjen igrački kadar. Ekipi će se uskoro priključiti juniorske reprezentativke Srbije Aleksandra Stamenić i Aleksandra Bakša, kao i kadetska Teodora Majkić. Ponovo će igrati i Boranke Marija Stanojević i Ana Radević, a u postavi više nisu kapiten Aleksandra Mihajlović, Sara Stankovski, koja je karijeru nastavila u Izraelu, Snežana Vladimirić i Dejana Nikolov. Zbog povreda, deo priprema i sezone propustiće Emilija Veljković, Aleksandra Simić i Milica Novaković.

Intenzivne pripreme za novu sezonu borske rukometašice imaće, uglavnom, kod kuće, odnosno na stadionu, u hali i teretani. Nakon fizičkih priprema, uslediće i najmanje šest kontrolnih utakmica, sa starim rivalima poput Naise, Jagodine, Petrovca na Mlavi i Zaječara. A do početka sezone biće otklonjene i poslednje dileme, poput one da li će superliga imati 10 ili 12 klubova i u kom formatu će se igrati plej of i plej aut takmičenja.

Prozivka borskih rukometašica, 01. avgust 2017 (RTV Bor)

https://www.youtube.com/edit?o=U&video_id=52xeTYTqkW0

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *