Prva decenija borskih „Zlatnih medveda“ krunisana uspehom

BOR- U debitantskoj sezoni u najjačem rangu, borski klub američkog fudbala Golden Bears ispunio je osnovni cilj, da pokaže da uspesi minulih godina nisu slučajni i da ekipa zaslužuje mesto među najjačima. Nije bilo jednostavno, jer među tri tima koja su se borila za opstanak, nedostajala su im samo tri poena da izbegnu baraž. U odlučujućoj utakmici, bez podrške igrača iz Sjedinjenih Američkih Država koji su im i najviše pomogli da ligu ne završe na poslednjem mestu, savladali su ekipu Vitezova iz Kleka- 28:21.

„Oni su otprilike bili u nekoj sličnoj situaciji za njihov šampionat. Izgubili su samo jednu utakmicu u sezoni, u finalu i bili su stvarno spremni i veće samopouzdanje su imali. Naši Amerikanci su već otišli ranije kući pa je to bio dodatni hendikep, ali bez obzira na sve, stvarno smo na kraju trijumfalno završili“, rekao je Nemanja Mitrović.

Iako tek predstoje naporne pripreme, u borskom klubu planiraju da uspeh ne bude kratkog daha, zbog čega i u narednoj sezoni računaju i na pojačanja iz drugih klubova, pa i američke igrače koji značajno doprinose rezultatima.

„Američki igrači uvek znače jer imaju mnogo veće iskustvo od nas. Oni treniraju od sedme, osme godine i to iskustvo prenesu i na teren i na nas i ceo tempo igre bude drugačiji“, rekao je Damir Stojiljković.

Godinu iskustva u najačem rangu borski „Zlatni medvedi“ iskoristiće i za još bolju organizaciju rada kluba, jer su u planu i novi uspesi.

„Već smo sada videli koliko je stvarno mnogo zahtevno. Mnogo su na višem nivou igrači, što se tiče i fizičke spreme, a i što Damir kaže, sa tim Amerikancima, tamo su i iskusne i imaju i američke trenere i bolje igrače. Našim Amerikancima svaka čast, ali neki klubovi su u mogućnosti i da ih plate, tako da je stvarno bilo veliko iskustvo i mnogo smo srećni što smo opstali jer je velika čast i igrati s njima, a kamoli opstati.“, zaključio je Nemanja Mitrović.

S obzirom na to da naredne godine sledi i prvi jubilej, deset godina američkog fudbala u Boru, cilj kluba jeste i da proširi bazu mladih igrača. Prvi put je oformljena i škola Fleg fudbala, pa će i takmičenja mlađih kategorija biti prilika za dokazivanje da istočna Srbija dugoročno računa na vrhunski kvalitet u ovom sportu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *