Prva nagrada na takmičenju gudača

BOR – Iako je veoma teško vežbati sviranje na instrumentu kada časovi nisu u učionici, talenat i trud učenice Aleksandre Stojanovski, došli su do izražaja. Ona je na republičkom takmičenju gudača u Beogradu osvojila prvu nagradu.

Nisam očekivala ovako veliki uspeh i veoma sam zadovoljna. Pripremala sam se dugo i bilo je naporno, ali sam jedva čekala nastup. Svakog dana vežbala sam po sat ili sat i po vremena“, kaže Aleksandra.

Aleksandra Stojanovski je učenica trećeg razreda violine sa gudačkog odseka, u klasi nastavnice Jelene Ilić, koja je dala svoj doprinos ovako dobrom Aleksandrinom plasmanu.

Takmičenje gudača je održano 23. aprila u Beogradu, u Muzičkoj školi „Dr Vojislav Vučković“, konkurencija je bila velika, u njenoj konkurenciji je bilo prijavljeno 62-oje, nastupilo je 58 učesnika, a ona je sa 96 poena osvojila prvu nagradu, peta po poenima, to je stvarno veliki uspeh, ja sam prezadovoljna. Bilo je teško zbog svih okolnosti, pripremale smo se i u školi i putem onlajn časova, ali njena želja da nastupi i ljubav prema violini uz talenat, doveli su do ovakvog uspeha“, kaže Jelena Ilić, nastavnica violine u Muzičkoj školi „Miodrag Vasiljević“ u Boru.

Ove godine su, na žalost, izostali koncerti i učešća na festivalima, ali je škola spremna da svoje učenike već u narednoj školskoj godini pripremi za nove prilike i uspehe kakve su ranije postizali.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *