Prve intervencije borskih komunalaca

BOR-Borski komunalci su, nakon kratkotrajnog snega, od jutros posipali so na trotoare i glavne saobraćajnice u Boru i na određene deonice prema selima. Situacija nije bila problematična za zaposlene u javno komunalnom preduzeću, jer je sneg u ranim jutarnjim satima pao samo u pola grada i na nekim putnim pravcima prema selima i nije formirao deblji pokrivač.

„Borski komunalci su posipali so na trotoare i glavne saobraćajnice u Boru,a ekipa je intervenisala  i na putu Nestorov potok- Šarbanovac. Neuobičajeno je da se sneg zabeleo samo u nekim delovima grada i na pojedinim sobraćajnicima prema selima. Jedini problem može da bude magla i niska temperatura koja se najavljuje, ali ekipe su na terenu i u stalnoj pripravnosti tako da se ne očekuju veći zastoji u saobraćaju“, rekao je Dalibor Orsovanović, direktor Javno komunalnog preduzeća „Treći oktobar“ u Boru.

U čišćenju grada učestvovalo je pet vozila, a nakon prve provere ispravnosti mehanizacije ove zime, izvesno je da su borski komunalci spremni i za veće izazove. Na zalihama javno komunalnog preduzeća „Treći oktobar“ u Boru  ima oko 900 tona soli i 500 kubika agregata.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *