Prvi dan državnog prvenstva za ekipe rukometašica do 14 godina

BOR- Rukometno prvenstvo Srbije za igračice rođene 2003. godine i mlađe, okupilo je u Boru 12 najboljih srpskih timova. Podeljeni u četiri grupe, s pozicije koju ostvare prvog dana vikenda ući će u završne polufinalne borbe za plasman. Podmladak borskog kluba je odmah dokazao kakav potencijal predstavlja: namučio jednog od favorita, ekipu zrenjaninskog Proletera, ali je ipak poražen 13:11.

„Nismo zadovoljne igrom, jer znamo da smo mogle i bolje. Ali, šta je, tu je, idemo dalje“, rekla je Iva Petrović, kapiten selekcije Ženskoj juniorskog kluba „Bor RTB“ do 14 godina.

„Rotacija naših igračica nije bila dovoljna i umor nas je savladao, što nije smelo da se desi. Imali smo veliki pad u drugom delu utakmice, gde je bilo dosta tehničkih grešaka, iz samog šuta i pri samoj kretnji. A i taktika protivnika je uticala da se naše igračice nisu baš najbolje snašle. Ulažemo u ovaj sastav, u kojem igraju rukometašice rođene i 2005. i 2006. godine jer su deca dobar potencijal. Ima i još mlađih u klubu i samo treba nastaviti“, rekao je Slavoljub Stevanović, trener ove selekcije Ženskog juniorskog rukometnog kluba „Bor RTB“.

U grupi sa domaćom selekcijom je i ekipa Kosmaja. Na osnovu prvog utiska, potkrepljenog odličnom igrom Proletera, moglo bi se konstatovati da će i stari rukometni centar Srbije, Zrenjanin, uskoro ponovo da koristi svoje velike potencijale.

„Naša prva ekipa igra u toj Super B ligi, ali najstariji igrač ima 20 godina, prosek je 16,5. Ova mala „sedmica“, pionirka, nam igra u prvoj ekipi, pivotmen takođe, i to sa zavidnom minutažom. Mi smo svesni u ovom momentu da Proleter treba da prebrodi jedno godinu dana, a za dve sam obećao sebi, devojkama, pa što ne i Zrenjaninu i Srbiji da će Proleter tamo gde mu je i objektivno mesto.“, rekao je Dragan Lazarov, trener ŽRK „Proleter“ Zrenjanin.

Sa idejom propagiranja i daljeg razvoja rukometa koji je u Boru uvek imao zavidan status, dvodnevni program rukometnog prvenstva Srbije u Sportskom centru upotpunjen je takmičenjem najmlađih ekipa u mini rukometu, na za ovom prilikom postavljenom specijalnom terenu ispred hale. Predstavnici Rukometnog saveza Srbije i Opštine Bor, predsednik Opštine Aleksandar Milikić i član Opštinskog veća zadužen za sport Igor Janković, uručili su rukometne lopte predstavnicima borskih osnovnih škola, za što bolje uslove za bavljenje ovim sportom na časovima fizičkog vaspitanja.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.