Prvi majdanpečki gimnazijalci posle pola veka ponovo na okupu

0

MAJDANPEK – Gimnazija „Mile Arsenijević-Bandera“ u Majdanpeku osnovana je pre tačno 55 godina, 1963.godine, da bi krajem sedamdesetih,  nakon uvođenja takozvanog usmerenog obrazovanja, bila ukinuta, a potom devedesetih ponovo počela da radi.

Proteklog vikenda u Majdanpeku je organizovan susret prvih 14 generacija gimnazijalaca.

Sećam se tih vremena i prve generacije majdanpečkih gimnazijalaca kojima sam predavao istoriju. Bila su to deca koja su bila marljivi đaci, koja su se lepo družila. Kao mlad profesor uspostavio sam sa njima drugarski odnos, što oni nisu zloupotrebljavali. Drago mi je što sam u prilici da neke od njih posle puno godina vidim ponovo“, priča Vukašin Obrenović, razredni starešina prve generacije majdanpečkih gimnazijalaca.

Otvaranje gimnazije u Majdanpeku bio je veliki događaj za grad, ali i nas polaznike prvih generacija. Ovaj susret je prilika da se ponovo nađemo i setimo tih davno prošlih i čini mi se srećnijih vremena“, kaže Steva Bogdanović, učenik druge generacije majdanpečke gimnazije i jedan od organizatora okupljanja.

Nakon prozivke u sadašnjoj zgradi gimnazije, u večernjim satima  organizovano je zajedničko fotografisanje u centru grada, a potom i Gimnazijski bal, kojem je, pored prvih majdanpečkih gimnazijalaca, prisustvovala i nekolicina tadašnjih profesora.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *