Prvi mališani tek početkom naredne godine

0

BOR – Adaptacija prostorija za novo obdanište u Novom gradskom centru u Boru trebalo bi da bude završena tokom naredne nedelje. Preostala je još ugradnja sanitarija, krečenje, opremanje objekta, a zatim sledi dobijanje potrebnih dozvola i raspisivanje konkursa za prijem radnika. Prema očekivanjima obdanište će prve mališane primiti početkom naredne godine. Radovi kasne, pre svega, zbog neodgovarajuće projektne dokumentacije, a poseban neplanirani problem bio je vezan za kanalizacione i vodovodne instalacije.

Imali smo na početku problema sa izradom projektne dokumentacije. Projekat nije bio kompletan, imao je manjkavosti, pa smo u procesu adaptacije morali da ga menjamo i zato je došlo do kašnjenja“, rekao je Nebojša Janošević, načelnik Odeljenja za planiranje i razvoj Grada Bora.

Površina  obdaništa u Novom gradskom centru je oko  600 kvadratnih metara, a mesta ima za 120 mališana u pet vaspitnih, uključujući i jednu razvojnu grupu. U novom obdaništu  biće uposleno 26 novih radnika. Vrednost ove investicije je 18 miliona dinara. Radove finansiraju Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave i Grad Bor iz budžeta.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *