Prvi novogodišnji vašar u Boljevcu

BOLJEVAC – Boljevčani i njihovi gosti, uoči novogodišnjih praznika, moći će da izaberu originalne poklone. Novogodišnji ukrasi, čestitke, slatkiši i sve to rađeno veštim rukama žena koje se bave najrazličitijim vidovima domaće radinosti. Organizator ove manifestacije je Turistička organizacija Boljevac.

„Prvi put Boljevac ima novogodišnji vašar. Imamo osam izlagača iz Beograda iz Vrnjačke banje, tu je i naše udruženje „Iskon“ – naše žene koje se bave dekupažom i drugim  raznim tehnikama, koje izrađuju razne predmete što za 8. mart, što za uskrs, evo i sada su se potrudile i spremile i za Novu godinu, kaže Aleksandra Blagojević, direktor Turističke organizacije Boljevac.

Za najmlađe posetioce koji odluče da obiđu štandove biće i prigodnih poklona.

„Imamo i Deda Mraza i Baba Mrazicu, jesu mladi, ali to su naše maskote ovogodišnjeg vašara. Sva deca koja posete štandove dobiće simbolično neki slatkiš“, kaže Aleksandra Blagojević, direktor Turističke organizacije Boljevac.

Novogodišnji vašar će trajati do 31. decembra, a ukoliko bude većeg interesovanja, dogodine će biti i više štandova, obećavaju u Turističkoj organizaciji Boljevac.

Prvi novogodišnji vašar u Boljevcu, 26. decembar 2016. (RTV Bor)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *