Prvi ovogodišnji turnir u brzopoteznom šahu u Boru

BOR – Pobednik prvog ovogodišnjeg borskog turnira u brzopoteznom šahu u organizaciji Asocijacije Sport za sve je Dragi Petrovski, koji je osvojio 15 poena. Sa istim brojem poena, drugo mesto je osvojio Srećko Stanković, a treće je zauzeo Gojko Gojković, sa 13,5 poena.

Posle novogodišnjeg turnira u malom fudbalu, mi organizujemo i turnir u brzopoteznom šahu. Na ovom turniru učestvuje 17 takmičara. Asocijacija sport za sve je obezbedila za pet prvoplasiranih robne nagrade, a  za trojicu najuspešnijih šahista pehare i diplome„, kaže Miloš Luković, iz Asocijacije sport za sve.

Osim šahovskog turnira „Sretnimo se na Sretenje“ organizovanog povodom Dana državnosti, u kalendaru aktivnosti Asocijacije sport za sve, ove godine je i organizacija Igara bez granica za bebe i predškolce, ali i mnogih drugih sportskih takmičenja.

U planu su i osmomartovski turnir u pikadu za žene, a učestvovaćemo i na ski festivalu. Asocijacija sport za sve je ušla u evropski i svetski kompanijski sport  i ove godine se očekuje učešće na Kopaoniku oko dve i po hiljade  takmičara. Nadamo se da će i ekipa Bora učestvovati, što zavisi od finansijskih sredstava i pomoći lokalne samouprave, koja je značajna jer sva takmičenja rekreativnog sposrta koja organizujemo su naravno uz pomoć Opštine Bor. Naša takmičenja prvenstveno se organizuju za decu predškolskog uzrasta, đake osnovnih škola, ali i za seniore i veterane“, dodaje Miloš Luković, iz Asocijacije sport za sve.

Neposredno pre šahovskog turnira, organizovanog pod pokroviteljstvom Opštine Bor, održana je i skupština Šah kluba. Osim novog nadzornog i upravnog odbora, kojim će u narednom periodu predsedavati Goran Dimitrijević, na sastanku je izabran i novi sekretar Šah kluba Bor.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.