Prvi rebalans budžeta na narednoj sednici SO Bor

0

BOR – Od 35 predloga odluka, koliko je bilo na dnevnom redu šeste sednice Opštinskog veća u Boru, usvojene su 34, od kojih će se njih 30 naći na dnevnom redu naredne  sednice Skupštine opštine Bor.

Pred odbornicima će se između ostalog naći odluka o završnom računu opštine Bor za 2017. godinu i predlog prvog rebalansa budžeta u 2018. godini, kojim je predviđeno njegovo uvećanje za 243 miliona dinara. „Najviše sredstava je opredeljeno za izradu projekata za uređenje škola, bolnice, vodosistema i evropskog vrtića, zatim 80 miliona dinara za isplatu zaostalih potraživanja za asfaltiranja u 2017. godini i 70 miliona dinara za subvencije borskoj Toplani i Vodovodu“ – kaže predsednik opštine Bor Aleksandar Milikić.

Usvojeni su i predlozi odluka o razrešenju v.d. direktora Javnog preduzeća za stambene usluge Bor Lidije Načić koja je podnela ostavku, a za ovu funkciju predložen je Vladimir Stanković. U ustanovi Sportski centar predloženo je imenovanje dosadašnjeg v.d. direktora Bojane Dlbokić Dubočanin za direktora ove ustanove, s obzirom na to da je konkurs završen. Predloženo je i imenovanje Bose Janaćković za opštinskog pravobranioca Opštine Bor na period od pet godina, a za njenog zamenika predložena je Bojana Buđelan.

Pred odbornicima će se između ostalog naći i predlozi izmene i dopune planova poslovanja borske Toplane, Vodovoda i Zoološkog vrta, izveštaju o radu javnih ustanova, Lokalni akcioni plan za mlade i program mera podrške razvoju poljoprivrede u ovoj godini.

Očekuje se da sednica Skupštine opštine Bor bude održana 19. juna.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *