Prvi slučaj koronavirusa u Srbiji

0

SRBIJA – U Srbiji je potvrđen prvi slučaj koronavirusa. Reč je o muškarcu starom 43 godine iz Subotice koji je boravio u Budimpešti i koji se sam javio nadležnim organima. Oseća se dobro i stavljen je u izolaciju u subotičkoj bolnici. Biće testirane sve osobe koje su bile u kontaktu s njim. Ovo je saopštio Ministar zdravlja Zlatibor Lončar na vanrednoj konferenciji za novinare.

On je rekao da je, što se tiče nadležnih službi, odrađeno sve kako treba, ponovio je da nema razloga za paniku i zamolio građane da se pridržavaju mera za suzbijanje virusa.

Epidemiolog Predrag Kon je rekao da je situacija u Srbiji sada nova, ali da je potpuno očekivana. Pojava koronavirusa znači daleko veće angažovanje epidemiloške službe I da svi zdravstveni radnici treba da se pripreme za rad u takvim uslovima. U narednom periodu mogu se očekivati i novi slučajevi na drugim mestima, naročito u glavnom gradu koji je najbroniji.

Povodom najnovijih informacija kontaktirali smo Centar za preventivnu zdravstvenu zaštitu Doma zdravlja u Boru gde su nam rekli da nemaju ovlašćenja da komentarišu aktuelnu situaciju I uputili su nas na Zavod za javno zdravlje Timok u Zaječaru. Tamo nam je rečeno da je jedino Institut za javno zdravlje Srbije Batut nadležan da daje zvanične informacije.

 

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *