Punkt za vakcinaciju protiv korona virusa u Boru spreman

BOR-Punkt za imunizaciju u Klubu za stara lica u Penzionerskoj ulici jedan u Boru spreman je da primi građane zainteresovane za vakcinaciju protiv korona virusa. Obezbeđena  je neophodna aparatura, prateća oprema kao i medicinsko osoblje. Očekuje se da će vakcinacija kineskom vakcinom početi od utorka ili srede.

Danas nam stižu uputstva za kinesku vakcinu, tako da od sutra, eventualno prekosutra počinje vakcinacija.Tokom nedelje očekujemo da stignu fajzerova i ruska vakcina“, rekla je dr Vesna Radosavljević, direktor Doma zdravlja u Boru

Borani koji žele da se vakcinišu, po nalogu ministarstva mogu da se prijave posredstvom portala e Uprava ili na telefon Doma zdravlja u Boru  030 432-777 lokal 700.

Želeo bi da pozovem sve sugrađane da se vakacinišu protiv korona virusa. Na punktu je sve spremno i zaposleni u Domu zdravlja su ovom poslu maksimalno pristupili odgovorno. Mi ćemo  kao grad obezbediti prevoz za žitelje naših sela da dođu da se vakcinišu“,rekao je Aleksandar Milikić, gradonačelnik Bora.

Interesovanje za vakcinaciju u Boru, istaknuto je na ovom punktu, svakodnevno se povećava. Do sada se epidemiološkoj službi Doma zdravlja prijavilo oko 200 građana, najviše onih starijih od 55 godina. Građani će se vakcinisati prema prioritetima i na osnovu odabira vrste vakcine.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *