Puno snega uprkos, angažovanju komunalaca

BOR-Radnici Javno komunalnog preduzeća Treći oktobar“ su za vikend,kao što je i najavljeno na sednici Štaba za vanredne situacije, kamionima i mašinama  prošli sve ulice u celom Boru. Iako je uloženo dosta napora snega je  dalje puno na ulicama tako da komunalci imaju pune ruke posla.

Problem postoji, jer je većina ulica suženo, zbog snega i parkiranih vozila. Učinili smo napore, ali efekat nije takav. Drugi problem je kašasti sneg na ulicama koji moramo da uklonimo i dođemo do betona“, rekao je Dalibor Orsovanović, direktor JKP „3.oktobar“.

Da bi u tome uspeli neophodna je, kaže Orsovanović, mnogo veća količina soli, iako je za ovu sezonu obezbeđeno 800 tona.

Za ovu sezonu duplo više smo obezbedili soli, ali nije dovoljno. Moramo da sačekamo toplije vreme da se sneg delimično otopi i uštedimo sol. Od ostalih poslova, danas ćemo pokušati da proširimo kolovoze gde nema parkiranih automobila, međutim , ostaće na problem ulice u kojima su parkirani automobili i za to nemamo rešenja dok se ne uklone“, dodao je Orsovanović“ .

Paraleno sa poslovima u gradu komunalci su počeli da čiste i rejonske puteve u selima tako da je deo mehanizacije angažovan i na ovim poslovima. Jedino  mehanizacija Trećeg oktobra još uvek nije ušla u Luku i Tandu. U planu je da i u ova dva sela počne čišćenje za nekoliko dana. Iako je planirano da se u ovakvim okolnostima uključe mašine dugih preduzeća, one nisu angažovane, jer su sve zauzete.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.