Putna mreža i završetak vodovoda naredne godine

U sklopu obilaska seoskih i gradskim mesnih zajednica predsednik Opštine Bor Aleksandar Milikić sa stručnim timom posetio je i Šarbanovac. Najveći broj meštana ovog sela pored Timoka žalio se na vodosnabdevanje. Ni posle skoro dve decenije vodovod nije završen.

Nemamo vodu! Tri godine produžavam ugovore, a platila sam i priključak“, kaže meštanka iz rejona gde većina korisnika još uvek nije priključena na vodovod.

Za četiri vodovoda, među kojima i šarbanovački, vrlo brzo će se raspisati javne nabavke, a za neke moraćemo da pripremimo tehničko projektnu dokumentaciju. Iako su veliki projekti, veoma brzo ćemo početi izradu“, rekao je predsednik Opštine Bor Aleksandar Milikić.

Meštani Šarbanovca istakli su i druge značajne probleme, pre svega u oblasti infrastrukture. To su mostovi preko potoka, putna mreža i snabdevanje električnom energijom.

Mnogo nam je slaba struja, linija je veoma loša, a put za Nestorov potok ima udarne rupe, tako da još malo neće moći da prođe ni autobus, a kamo li auta“, žalili su se meštani predsedniku Opštine Bor.

Mi ćemo budžetom za narednu godinu morati promeniti politiku prema selima. Meštani moraju da znaju da ove godine ne možemo sve asfaltirati, ali ni posuti rizlom. Što se tiče snabdevanja električnom energijom, imali smo sastanak sa rukovodstvom Elektrotimoka u Zaječaru. Na našu inicijativu, ove godine je EPS  odvojio najviše para za rekonstrukciju eneregetskih mreža u selima. U plan brze rekonstrukcije ušla su i tri kraka u Šarbanovcu i to će se veoma brzo rešavati. Na žalost, imali smo ove kvarove zbog nevremena, pa smo morali da formiramo štab kako bi se kvarovi otklonili i kako se ne bi ponovila situacija da se i ne zna gde nema struje“, dodao je Milikić.

Obilazeći gradske i seoske mesne zajednice u borskoj opštini, rukovodstvo Opštine Bor do sada je na licu mesta, kako se čulo, uspelo da reši 60 odsto problema meštana.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *