Računi bez troškova za štampanje i dostavu

BOR – Javno preduzeće za stambene usluge u Boru će nastaviti da šalje račune za komunalne usluge na kućne adrese, ali bez obračunavanja troškova dostave i štampe. Na računima koje su korisnici dobili za jun preko Pošta Srbije, uz komunalne usluge, obračunat je i trošak dostave i štampe u iznosu od blizu 27 dinara.

„Moram da se izvinem svim korisnicima, jer je to naša greška, a izdavanje računa je zakonska obaveza. U računu su naplaćeni troškovi dostave i štampe i to je bio pokušaj da građane upoznamo sa iznosom koji je po korisniku 26 dinara i 66 para. Na mesečnom nivou javna preduzeća štampanje i dostava koštaju 305. 000 dinara, a na godišnjem tri miliona i 600 hiljada dinara“ – rekao je vd direktora JP za stambene usluge Goran Petrović.

Pošto obračunavanje dostave i štampe na teret korisnika nije u skladu sa Zakonom o zaštiti potrošača njima će naredni račun biti umanjeni za taj iznos.

„Građanima koji plaćaju na šalteru Javno stambenog preduzeća biće umanjen račun za taj iznos, oni koji plaćaju preko banaka i pošte mogu na nalogu za uplatu da umanje iznos, a korisnici koji plaćaju preko platnog spiska u firmama će stići dopis da im se taj iznos umanji“.

Osim javno stambenih i neka druga velika javna preduzeća u Srbiji, kaže Petrović, takođe, obračunavaju troškove dostave i štampe na teret korisnika, iznosi se kreću čak i do 130 dinara po računu.

[iframe frameborder=“0″ width=“600″ height=“338″ src=“//www.dailymotion.com/embed/video/x2x1xx0″ allowfullscreen ]
Računi bez troškova za štampanje i dostavu, 07… by rtvbor

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *