Rad inspekcijskih službi na dnevnom redu

ZAJEČAR – U zaječarskom okrugu u prošloj godini inspekcija rada najviše je radila na otkrivanju rada na crno i kontroli bezbednosti i zdravlja na radu. Otkriveno je 278 slučajeva rada na crno, a kontrola bezbednosti radnika imala je za posledicu smanjenje povreda, posebno teških povreda na radu, rečeno je na sastanku saveta Zaječarskog upravnog okruga na kom su razmatrani izveštaji o radu Saveta Zaječarskog upravnog okruga, stručnih službi i  izveštaj o radu svih republičkih inspekcijskih službi u 2014. godini. Rešeno je i pitanje stalnog prisutva sanitarne inspekcije, koja će ubuduće imati svoje sedište u Zaječaru.
Realizacija sistema vodosnabdevanja Bogovina, kako je rečeno, bila bi od vitalne važnosti za gradove Bor, Negotin, Knjaževac i Boljevac, rečeno je između ostalog na sastanku na kom je iznet i podatak da nema opasnosti od izlivanja Crnog i Belog Timoka čiji je vodostaj u opadanju i ispod redovne odbrane od poplava.   

„Savet Zaječarskog upravnog okruga pokrenuo je u toku prošle godine niz pitanja, ne samo sa područja okruga, nego i na području cele Timočke krajine. Realizovani su sastanci sa načelnikom Borskog okruga i predsednicima opština u cilju rešavanja problema građana. Jedno od pitanja, koje je pokrenuto, jeste izgradnja akumulacije Bogovina, koja je od vitalne važnosti za gradove Bor, Negotin, Knjaževac i Boljevac, i koja bi pored vodosnabdevanja služila i za navodnjavanje i fabrikovanje vode i održavanje ekosistema tokom letnjih meseci“
, kaže Vladan Paunović, načelnik Zaječarskog upravnog okruga. 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.