Rakita među društveno odgovornim kompanijama

BOR – Kompanija Rakita Eksplorejšn postala je članica Foruma za odgovorno poslovanje. Ova odluka doneta je nakon saglasnosti i odobrenja svih članica Foruma, među kojima su kompanije Telenor, Dilojt, Coca Cola, Bambi, B92, Banka Intesa, VIP Mobile, Unicredit i druge.

Forum za odgovorno poslovanje je mreža vodećih kompanija u Srbiji koje doprinose razvoju zajednice, podstičući razvoj društveno odgovornog poslovanja i uspostavljanje trajnih i stabilnih društveno odgovornih praksi u poslovnom sektoru. Forum predstavlja platformu koja povezuje lidere iz poslovnog sveta sa predstavnicima drugih delova društva, podstičući time međusektorski dijalog, saradnju i razmenu dobrih iskustava. Asocijacija trenutno ima 28 kompanija članica.

U kompaniji Rakita ističu da je misija Foruma u skladu sa Strategijom ove kompanije u okviru doprinosa lokalnim zajednicama i da je ovo odličan spoj znanja, iskustva i energije. 

Jedna od razloga za  prijem kompanije Rakita u Forum je akcija „Čistije reke – zdravija sela“ koju kompanija Rakita realizuje od 2014. godine, a koja je do sada okupila više od 400 volontera, uz učešće zaposlenih u ovoj firmi, meštana okolnih sela, organizacija civilnog društva, kao i predstavnika privatnih lokalnih kompanija. 

U fokusu kompanije Rakita su dugoročni održivi projekti kreiranja novih radnih mesta, edukacija i obrazovanje, podizanje svesti o zaštiti životne sredine, kao i filantropija i podrška lokalnim projektima. Članstvo u Forumu dokaz je da su drugi prepoznali rezultate Rakite u oblasti društveno odgovornog poslovanja i ukazali nam poverenje, kažu u kompaniji Rakita. Forum za odgovorno poslovanje je osnovan 2008. godine na inicijativu 14 vodećih kompanija u Srbiji koje su prepoznale neophodnost aktivnog i odgovornog angažovanja biznisa u društvu, a sada okuplja ukupno 28 članica.

Rakita među društveno odgovornim kompanijama, 11.novembar 2018.(RTV Bor)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *