Rakita poklonila pčelarima repromaterijal

BOR, SLATINA- U okviru Programa razvoja pčelarstva, koji kompanija“ Rakita“ realizuje u saradnji sa Uduženjem pčelara u Slatini kod Bora, danas je zainteresovanim članovima, podeljen repromaterijal. Svakom od 13 pčelara ova kompanija donirala je gorivo, đubrivo i semena  medonosne biljke facelije sa namerom da se unapredi pčelarstvo i omoguće bolji pčelarski prinosi.

Donacija nam mnogo znači, jer je u pitanju pčelinja paša. Dogovorili smo se sa Kompanijom Rakita da ova pomoć traje i narednih godina, jer su uslovi za pčelarstvo  nepovoljni zbog i sve lošije paše“, rekao je predsednik Društva pčelara u Slatini Nebojša Buzej.

Ukupna vrednost ove donacije veća  je od 500.000 dinara.

Svaki pčelar je dobio 85 litara goriva, 300 kilograma đubriva i deset kilograma semena. U proleće naredne godine dobiće još po 20 sadnica medonosnog rastinja“, rekao je Aleksandar Vulović, rukovodilac sektora za komunikaciju kompanije „Rakita“

Rezultati ovog programa biće poznati u narednim godinama, kada sadnice medonosnog bilja omoguće neophodnu produženu pčelinju pašu.

Naša ideja, kao društveno odgovorne kompanije,  jeste da kroz saradnju sa lokalnom zajednicom prenesemo poruku šta znači imati nov projekat nove mogućnosti za razvoj jedne opštine u ovom slučaju i regiona“, dodao je Aleksandar Vulović.

Osim ovog programa, kompanija Rakita je pčelarima u Slatini omogućila i predavanja eminentnih stručnjaka o pčelarstvu.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *