Raspisan konkurs za nabavku pčelarske opreme

BOR – Programom mera podrške za sprovođenje poljoprivredne politike na području borske opštine  u ovoj godini predviđeno je i subvencionisanje kupovine opreme za pčelarstvo u vrednosti  580.000 dinara. Pravo  da konkurišu za  ova podsticajna sredstva imaju udruženja i zadruge registrovane za pčelarsku delatnost. Lokalna samouprava će subvencionisati polovinu vrednosti kupljene opreme, a maksimalni  iznos koji će se odobravati zadrugama ili udruženjima  je do 250.000 dinara. Visina sredstava zavisiće, pre svega, od broja članova.

U borskoj opštini postoje tri registrovana  udruženja pčelara i to u Boru, Slatini i Velikom Krivelju. S obzirom na sve veće interesovanje, lokalna samouprava je odlučila da osim stočarima podsticajna sredstva  daje i pčelarima, ali udruženim.

„Cilj nam je da se poljoprivredni proizvođači udružuju, jer tako lakše mogu da konkurišu za sredstva iz raznih fondova i da prodaju proizvode i kupuju repromaterijal“, rekao je član Veća Opštine Bor Aleksandar Micić.

Programom mera podrške  razvoju poljoprivrede na području opštine Bor  predviđeno je i subvencionisanje veštačkog osemenjavanja krava i za te namene iz  opštinskog budžeta u ovoj godini izdvojeno je četiri i po miliona dinara. Za besplatno veštačko osemenjavanje podneto je oko 400 zahteva.

[iframe frameborder=“0″ width=“480″ height=“270″ src=“//www.dailymotion.com/embed/video/x35u60s“ allowfullscreen ]
Raspisan konkurs za nabavku pčelarske opreme… by rtvbor

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *