Raspisani javni pozivi za stipendiranje i nagrađivanje sportista i kategorizaciju klubova

0

Sportske organizacije i klubovi iz Bora imaju mogućnost da se u narednih deset dana jave na dva javna poziva koja je raspisala lokalna samouprava. Prvi je o nagrađivanju i stipendiranju sportista, a drugi se odnosi na kategorizaciju sportskih organizacija.

BOR – Iz lokalnog budžeta Grada Bora i ove godine su izdvojena sredstva namenjena stipendiranju i nagrađivanju sportista koji su u protekloj godini pokazali izuzetne rezultate.

Raspisan je javni poziv, a pisani programi i prijave mogu da se pošalju  Gradskoj upravi do 19. januara. Predviđeno je maksimalno 15 stipendija za u iznosu od 7.000 dinara mesečno, a pravo konkurisanja imaju amaterski sportisti od 14 do 19 godina koji imaju prebivalište na teritoriji grada Bora, na osnovu predloga sportske organizacije u kojoj trenira.

Za nagrađivanje sportista novčane nagrade se, u zavisnosti od rezultata kreću u rasponu od 30 do 280 hiljada dinara. Najviše se vrednuju olimpijske medalje, zatim nagrade na svetskim, evropskim i balkanskim prvenstvima i ostvareni klupski uspesi na državnim i međunarodnim takmičenjima.

Raspisan je i javni poziv za kategorizaciju sportskih organizacija, koje imaju rok za dostavljanje potrebne dokumentacije do 20. januara.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *