Raspisani prvi javni pozivi za poljoprivrednike

BOR- U sklopu Programa mera podrške za sprovođenje poljoprivredne politike na području Bora, raspisani su javni poziv za   subvencionisanje  veštačkog osemenjavanja goveda i svinja i  konkurs za podsticajna sredstva za  kupovinu nove opreme u pčelarstvu. Za veštačko osemenjavanje goveda  iz gradskog budžeta izdvojena  su četiri, svinja milion i po dinara.

Subvencionišemo 100 odsto osemenjavanje goveda i svinja, a javni poziv je otvoren do 15. decembra ove godine“, rekao je Aleksandar Milikić,  gradonačelnik Bora.

Na taj način stočari će dobijati po dve i po hiljade po osemenjenom grlu, a pravo na prijavljivanje imaju gazdinstva koja su koristila veterinarske usluge za veštačko osemenjavanje goveda od prvog septembra prošle, a svinja od početka ove godine.  Raspisan je takođe i konkurs za podsticajna sredstva  za nabavku nove opreme u pčelarstvu. Maksimalni iznos je stotinu hiljada, a minimalan šest hiljada dinara,  Jedan od uslova je da pčelar ima najmanje pet, a najviše pet stotina košnica.

U ovoj godini Grad Bor će odobravati  podsticajna sredstva i za ostale oblasti  za koje su zainteresovana poljoprivredna gazdinstva.

Ukupan budžet za razvoj poljoprivrede  na području Bora u ovoj godini je 40 miliona dinara.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *