Razmatrani predlozi poslovanja javnih preduzeća i projekta za javno privatno partnerstvo za poveravanje prevoza putnika

BOR- Prednost projekta Javno privatnog partnerstva za poveravanje  prigradskog i gradskog prevoza putnika na području Bora je da će građani dobiti sadržajniji i kvalitetniji prevoz za gotovo isti novac iz gradskog budžeta, rečeno je na sednici Gradskog veća. Projektom je, između ostalog,  predviđeno da se nabavi tridesetak autobusa, izgradi  desetak autobuskih stajališta, a stara obnove,  uvedu I produže nove autobuske linije I da se prevoz reorganizuje tamo gde je neophodno.

Biće kvalitetniji prevoz sa boljim autobusima, uvodićemo nove linije svake godine prema potrebi građana. Predviđene su I linije za buduća vremena”, rekao je Aleksandar Milikić, gradonačelnik Bora.

Na sednici Gradskog veća razmatrani su i predlozi poslovanja javno komunalnih preduzeća i Ustanova u ovoj godini, kao i predlozi programa korišćenja subvencija iz budžeta Grada Bora. Nakon lošeg poslovanja od 2.000 godine borska javna preduzeća, posebno Toplana i Vodovod, imaju velike probleme. Ohrabruju podaci da se subvencije Grada Bora javnim preduzećima svake godine smanjuju, ali i to  još uvek nije dovoljno.

“Jedini izlaz jeste pronalaženje izvora problema I rešavanje. Za Toplanu je jedino rešenje izgradnja novog pogona I ulazak u privatno partnerstvo. Drugačije ne može da se radi, jer troše mnogo više nego što zarade”, dodao je Aleksandar Milikić

O ovim i drugim predlozima, usvojenim na  Gradskom veću , konačnu reč daće odbornici skupštine Grada Bora na sednici koja će biti održana sledećeg petka.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *