Razumeju radove, ali traže bezbednost

0

BOR – Tople probe uoči grejne sezone uzrokovale su mnogobrojne proboje na vrelovodnoj mreži u Boru. Radnici borske Toplane svakodnevno su na terenu i trude se da kvarove otklone u što kraćem roku, kako bi stabilizovali grejanje u svim delovima grada. U mnogim naseljima i gradskim ulicama iskopane su rupe do vrelovodne mreže što je neophodno kako bi radnici završili posao.

Ipak, iako i građani s obzirom na dotrajalost mreže razumeju ovakve probleme na početku grejne sezone, mnogi su se Televiziji Bor obratili baš zbog radova po gradu. Naime, kako ističu meštani naselja Novi gradski centar, oni iste probleme imaju svake godine. Do proboja dođe na početku sezone, a oni se sa blatom i kanalima bore do proleća. U ovom naselju radovi su još u toku, međutim meštani ukazuju na neobezbeđenost iskopanih kanala, zemlju na stazama, kao i na cevi koje svakodnevno preskaču jer se i nakon zavšetka radova u tom delu nalaze na stazama. Mnoge takođe brine i bandera koja svakog trenutka može pasti na prolaznike, a koju još niko nije vratio na mesto sa kog je pomerena.

Radnici borske Toplane i dalje otklanjaju kvarove širom grada. Na sistem su sada priključene i podstanice u ulicama Branka Radičevića, Trećeg oktobra i Borivoja Tomića Ike, kao i u staroj školi Treći oktobar. Sanacija vrelovodne mreže u toku je u Ulici Dobrivoja Radosavljevića Bobija, gde su bez grejanja ulazi 6, 12, 14 i 28, u Ulici Jovana Dučića, gde su bez grejanja korisnici u po nekoliko objekata, kao i u ulicama Moše Pijade, Sedmi juli i Nikole Pašića. U Ulici Cara Lazara u toku je zamena izmenjivača u podstanici pa su bez grejanja parni brojevi od dva do osam.

Grejanje nemaju ni meštani dela naselja GHI zbog zamene pumpe, a na Novom Selištu još traju radovi u priključnoj šahti, zbog čega je i ovde deo korisnika bez grejanja, obaveštavaju iz Toplane.

Razumeju radove, ali traže bezbednost, 14. oktobar 2016. (RTV Bor)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *