Realizacija prve faze programa Moja prva plata pri kraju

BOR-Na području borske  filijale Nacionalna služba za zapošljavanje do sada je je za  Vladin programa Moja prva plata u prvoj fazi, koja traje do 20.septembra  konkurisalo 45 poslodavaca. Za ovaj projekat mogu da se prijave poslodavci iz privatnog i javnog sektora, a prednost će imati privatnici.

Koristim priliku da pozovem poslodavce iz javnog i privatnog sektora da, ukoliko imaju potrebe za angažovanjem mladih bez radnog iskustva, do 30 godina, mogu elektronskim putem da se prijave na portal Moja prva plata i oglase slobodna radna mesta“, rekla je Lidija Načić, direktor Nacionalne službe za zapošljavanje, filijale Bor.

Interesovanje za program Moja prva plata na području borske filijale je sve veće. Poslodavci i ove godine najviše traže mlade sa srednjom stručnom spremom trgovce, knjigovođe, administrativne radnike,frizere,kuvare .

 U prvom ciklusu do sada se u Srbiji zaposlilo 1.370 mladih, od toga na području borske filijale više od 20, što jasno ukazuje na značaj programa Moja prva plata.

Na području borske filijale od ukupno angažovanih 86, zaposlilo seviše od 20 mladih, a realizacija programa još u toku. Do kraja oktobra imaćemo konačan broj zaposlenih“, dodala je Lidija Načić.

Program Moja prva plata se realizuje u četiri faze, druga je namenjena nezaposlenim licima koji mogu da se prijave od prvog do 31.oktobra. Program traje devet meseci,a novčana naknada iznosi za mlade sa srednjim obrazovanjem 22, a sa visokim 26 hiljada dinara.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *